Laddar...

Ny elanslutning

Steg för steg

1. Fyll i och lämna in en ansökan 

Du kan göra din ansökning för elanslutning genom att fylla i formuläret HÄR.  

2. Acceptera avtalet

När du lämnat in din ansökan till ÅEA återkommer vi med en offert och ett avtal som vi skickar tillbaka till dig för godkännande. Om vi inte får ett undertecknat avtal i retur förfaller ansökan utan vidare åtgärder.

Mer information om anslutningsavgifter och bestämmelserna kring en anslutning hittar du i dokumentet Anslutningsavgifter i sektionen dokument på denna sida.

Bra att veta

För att försäkra dig om att elanslutningen är klar då du behöver den skall ansökan lämnas in i god tid. Normal väntetid är upp till 4 månader. I specialfall där nya 10-kV ledningar och nätstationer måste byggas är väntetiden upp till 1 år.

För att underlätta för dig som är byggare har vi skapat ett dokument med allmänna tips och råd, läs dem innan du påbörjar bygget! Dokumentet hittar du i sektionen dokument på denna sida.

Information om ÅEA:s anslutningsvillkor och stadgar kan du läsa mer om på vår sida om Allmänna villkor.

För dig som vill ansluta produktionsanläggningar ställer ÅEA särskilda krav på produktionsenheterna. För produktionsenheter med en ansluten effekt på högst 100 kVA är kraven lägre.

Vi lämnar offert på anslutningsavgiften och upprättar samtidigt ett anslutningsavtal. Efter att vi har erhållit ett undertecknat anslutningsavtal påbörjar vi linjebyggnaden till anslutningspunkten enligt Ert önskemål. Anslutningsavgiften faktureras när linjen dragits fram till fastigheten eller förbrukningsstället om inget annat nämns i anslutningsavtalet. Även om elmätaren inte är inkopplad faktureras grundavgiften därefter löpande.

 


 

Längst upp