Laddar...

Vanliga frågor

Måste jag betala trots att jag inte använder el? 

Ja, du måste betala grundavgifterna. Vill du helt slippa kostnaderna för en elanslutning ska du säga upp den. Kontakta då vår kundtjänst. 

Varför går det så mycket el i min sommarstuga? 

Man skulle tro att största förbrukningen på en sommarstuga är på sommaren. Men har man grundvärme på under vintern är oftast den förbrukningen högre än sommarens förbrukning. En vanlig kommentar är ” jag har inget på, bara lite grundvärme…”. Kolla din förbrukning på Min El så vet du när elen förbrukas! 

Kostar det något att överföra en elanslutning till ny ägare? 

Nej det är kostnadsfritt. Kontakta kundtjänst så hjälper de dig med formaliteterna. 

Vad är normal förbrukning? 

Vad som är normalt varierar mycket baserat på många faktorer. Därför är det svårt att säga att något är “normalt”. Det som bland annat påverkar är typ av boende, fastighetens ålder och skick, uppvärmningssätt, innetemperatur, antal personer som bor i huset och naturligtvis dina vanor! Riktgivande är: Hus utan elvärme 4.000-6.000 kWh/år, hus med jordvärmepump 10.000-15.000 kWh/år Hus med direktel 20.000-30.000 kWh/år Hushållselen utan varmvatten brukar ligga på cirka 4.000-6.000 kWh/år. Stora variationer förekommer utan att det är “onormalt”. 

Kostar det att ändra hur ofta fakturorna kommer? 

Nej, det kostar inget. Du kan välja mellan en månad eller varannan månad. Har man över 10.000 kWh årsförbrukning bör man välja en månads fakturaintervall. 

Jag vill ändra storleken på mina huvudsäkringar, hur gör jag? 

Kontakta din elektriker för bedömning vad som är tekniskt möjligt och för hjälp dig med bytet. Elektrikern ska även anmäla ändringen till oss. Man kan inte ha en högre huvudsäkring än storleken på anslutningen. Är du osäker ring oss.

Längst upp